fbpx

Doi absolvenţi, şefi de promoţie, şi-au dezvoltat propriile afaceri în cadrul unui proiect demarat de Universitatea din Suceava

Nu uita să te abonezi la newsletter-ul nostru

Doi proaspăt absolvenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), şefi de promoţie, şi-au pus pe picioare propriile afaceri, finanţate din fonduri de la Uniunea Europeană, prin intermediul unui proiect demarat de instituţie.

Sunt creativi, ambiţioşi, dispuşi să-şi asume riscuri şi au simţit pe pielea lor, încă de pe băncile facultăţii, ce înseamnă antreprenoriatul şi câtă muncă presupune transformarea unei idei într-un mic business.

Răzvan Constantin Unguraşu şi Denisa Alexandra Chifan sunt doar doi dintre beneficiarii proiectului ANTUR, lansat de USV în primăvara anului trecut. Proiectul are o valoare de aproape două milioane de euro şivizeazăsprijinirea antreprenoriatului şiîncurajarea dezvoltării de noi afaceri în Regiunea de Nord-Est. Suma destinată implementării fiecărui plan de afaceri este de 160.000 de lei, circa 33.000 de euro, studenţii urmând să primească banii în două tranşe, 75% într-o primă fază, respectiv 25%.

Dezvoltare de soft şi web design

Răzvan Constantin Unguraşu este şef al promoţiei 2019 de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, din toamnă tânărul urmând să urmeze cursurile masterului Ştiinţa şi ingineria calculatoarelor.

Are 23 de ani şi mărturiseşte că încă din copilărie a simţit elanul antreprenoriatului, cel mai probabil şi datorită tatălui său, care administrează de peste 20 de ani un business de succes.

L-au pasionat în mod deosebit informatica şi programarea, iar în liceu visul de a avea propria lui companie de programare şi de dezvoltare de soft a devenit tot mai pregnant.

”M-am înscris în proiectul ANTUR, fiind o bună oportunitate de înfiinţare a propriei afaceri. Până în prezent au fost mai multe etape în derularea proiectului, printre care cursuri de formare antreprenorială, concursul pentru planurile de afaceri, o perioadă de mentorare cu experţi din mai multe domenii (contabilitate, IT, proiecte europene), asistenţă pe partea de înfiinţare de firmă etc. Obiectul de activitate al firmei pe care am înfiinţat-o este dezvoltare de soft şi web design. Compania se numeşte Raisis Group SRL (www.raisissoftware.ro), iar brandul pe care vreau să-l dezvolt este Raisis Software”, a menţionat Răzvan Unguraşu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Leave a Replay

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Despre noi

Cand vine vorba de domeniul în care activăm, suntem de părere că ne-am născut în tara potrivită, Romania fiind recunoscută peste hotare pentru competența oamenlior săi in domeniul IT.

Recent Posts

Follow Us

Înscrieți-vă pentru newsletter-ul nostru

RaisisSoftware

Lasă-ne un mesaj

Contact